ХАРАКТЕРИСТИКА ЗВЕРНЕНЬ НАСЕЛЕННЯ ЗА АМБУЛАТОРНОЮ МЕДИЧНОЮ ДОПОМОГОЮ В ЗВ’ЯКУ З ДЕПРЕСИВНИМИ РОЗЛАДАМИ - Миронюк, В.І. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета: дослідити звернення населення Закарпатської області за спеціалізованою амбулаторно-поліклінічною медичною допомогою в зв’яку з депресивними розладами. Матеріали та методи. Матеріали дослідження: статистичні звіти за формою №10 (річна) «Звіт щодо надання психіатричної допомоги населенню» за період 2018-2020 рр. комунального та приватного закладів охорони здоров’я Закарпатської області. Методи дослідження: статистичний, структурно-логічного аналізу. Результати. Відмічена тенденція до зменшення кількості населення Закарпатської області, яке звертається за амбулаторно-поліклінічною допомогою з приводу депресивних розладів. Переважну частку пацієнтів складають чоловіки, які проживають в сільській місцевості. Частка хворих у яких в результаті лікування наступило одужання або стійка ремісія є нижчим ніж в цілому в Україні. Висновки. Результати дослідження вказують на необхідність оптимізації системи амбулаторної медичної допомоги при депресивних розладах.