ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА НАЦІОНАЛЬНОГО КЛАСИФІКАТОРА МЕДИЧНИХ ВИРОБІВ - Картавцев, Р.Л. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета: провести та представити загальну характеристику першого національного класифікатора медичних виробів України. Матеріали та методи. Матеріалами дослідження став перший національний класифікатора медичних виробів України. В ході дослідження було використано наступні методи: бібліосемантичний, структурно-логічного аналізу. Результати. В статті представлено загальну характеристику першого національного класифікатора медичних виробів з методичними підходами до його розробки та сферою застосування. Висновки. Проведений аналіз першого національного класифікатора медичних виробів НК 024:2019 України показав його відповідність GMDN з необхідністю його комплексного впровадження в країні.