РОЗВИТОК ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ В ЄДИНІЙ ДЕРЖАВНІЙ СИСТЕМІ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ ЗА ЧАСИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ - Тодуров, І.М.; Печиборщ, В.П.; Якимець, В.М.; Перехрестенко, О.В.; Качур, О.Ю.; Ніконенко, А.В.; Волянський, П.Б.; Вороненко, В.В.; Якимець, В.В.; Печиборщ, О.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета. Висвітлити позитивні аспекти в стані створеної моделі надання екстреної медичної допомоги (ЕМД) в надзвичайних ситуаціях (НС) та шляхи оптимізації діяльності Державної служби медицини катастроф та функціональної підсистеми медичного захисту населення в єдиній державній системі цивільного захисту населення в нашій державі. Матеріали та методи. У дослідженні використані нормативно-правові документи України, наукові публікації, матеріали науково-практичних конференцій. Дослідження здійснено за допомогою бібліографічного, аналітичного методів та системного підходу. Результати. Проведений детальний аналіз нормативно-правового та матеріально-технічного забезпечення в процесі організації та надання ЕМД в НС в державі, визначені фактори позитивного та негативного впливу на результати діяльності. Висновки. Проведеними заходами створено всебічно збалансовану Службу, спроможну забезпечити суттєве поліпшення показників якості та доступності екстреної медичної допомоги усім громадянам, хто її потребує при НС. Створена служба відповідає вимогам світових стандартів та вимогам сьогодення, рівню розвитку нашого суспільства та перспективам інтеграції нашої країни в ЄС.