СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ ІНФАРКТОМ МІОКАРДА ТА ДИНАМІКА СМЕРТНОСТІ ВІД ДАННОЇ ПАТОЛОГІЇ В М. УЖГОРОД - Іваньо, Н.В.; Росул, М.М.; Кошмякова, Т.В.; Корабельщикова, М.О. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
За останні 5 років спостерігається чітка тенденція до збільшення кількості хворих ІМ, яким проводиться КВГ та найбільш ефективний сучасний метод реперфузії міокарда – стентування. Переважають хворі ІМ, яким дані втручання проводять в ургентному порядку, що дозволяє зберегти життя хворих та покращити їх прогноз. Смертність хворих від ІМ залишається на високому рівні. Виявлена небезпечна тенденція до збільшення кількості хворих, які помирають на догоспітальному етапі. Багато випадків таких смертей можна було би попередити при своєчасній діагностиці та якісному лікуванні.