ОКРЕМІ АСПЕКТИ НАДАННЯ СТОМАТОЛОГІЧНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ НАСЕЛЕННЮ УКРАЇНИ ПРОТЯГОМ 2021 РОКУ - Мочалов, Ю.О.; Гелей, Н.І.; Цуперяк, С.С.; Безкоровайна, Л.П.; Кулинич, М.О. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета: встановити особливості структури звертання населення України до закладів охорони здоров’я для надання стоматологічної медичної допомоги за даними вибіркового опитування домогосподарств у 2021 році. Матеріал та методи. Використано дані статистичного збірника Державної служби статистики України «Самооцінка населенням стану здоров’я та рівня доступності окремих видів медичної допомоги у 2021 році (за даними вибіркового опитування домогосподарств у жовтні 2021 року)». Результати та висновки. Звернення за до лікаря-стоматолога (в приватних та «бюджетних» закладах) у структурі амбулаторно-поліклінічної допомоги займали третє місце (19,3%), діти та пацієнтів віком від 60 років переважно обслуговувалися в «бюджетних» закладах.