ІНФОРМАЦІЙНА ТЕХНОЛОГІЯ ОЦІНКИ РОБОЧОГО НАВАНТАЖЕННЯ МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ СТОМАТОЛОГІЧНОЇ КЛІНІКИ ЯК ІНСТРУМЕНТ ПЛАНУВАННЯ КАДРОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - Мулеса, О.Ю.; Миронюк, І.С.; Іваськевич, В.З. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Метою дослідження є розробка технології для інформаційно-аналітичного супроводу процесів прийняття рішень щодо розподілу навантаження між працівниками стоматологічної клініки. Матеріали та методи. В ході виконання дослідження було використано загальнонаукові та математичні методи: аналізу і синтезу, системного підходу, методи математичного моделювання тощо. Основу дослідження складають моделі і методи оцінювання показників діяльності працівників медичних закладів. Результати. У ході виконаного дослідження було спроектовано інформаційно-аналітичну систему оцінювання показників діяльності медичних працівників стоматологічних клінік. Аналітичне ядро розробленої системи утворюють моделі та методи оцінювання кадрового потенціалу закладу охорони здоров’я. Аналіз показників діяльності працівників стоматологічної клініки полягає у порівнянні нормативних та фактично відпрацьованих кредитів. Висновки. За результатами обчислень можливим є виконання аналізу розподілу витрат робочого часу працівників за різними послугами. Результатом порівняння фактичного та нормативного навантажень працівників може бути вироблення та прийняття управлінських рішень щодо розширення штату працівників, їх перекваліфікації, розширення кількості послуг, які надаються працівниками клініки тощо.