ВИКОРИСТАННЯ ЕРГОТЕРАПІЇ В ЗАКЛАДАХ ДЛЯ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ - Vansač, P. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Соціальна терапія являє собою набір індивідуальних та групових практик для побудови, відновлення та зміцнення соціальних відносин та навичок окремих осіб. Одним з важливих методів лікування є ерготерапія. Метою дослідження стала демонстрація важливості соціальної терапії, яка проводиться в закладах для людей похилого віку. Матеріали та методи. Щоби перевірити гіпотезу ми використовували інструменти індуктивної статистики, тест Chi-квадрат. Ми приймаємо рішення про значення розбіжностей на основі значення MPWS та рівня значимості 0,05. Ми провели дослідження в трьох будинках для людей похилого віку. Ми з’ясували зв'язок між тривалістю перебування в будинку для людей похилого віку та типом соціальної терапії респондентів і суб’єктивним сприйняттям допомоги в управлінні повсякденною діяльністю. Результати. За результатами дослідження ми знайшли зв’язок між тривалістю перебування у будинку для людей похилого віку та використанням соціальної терапії. Чим довше респонденти знаходяться у будинку для людей похилого віку, тим частіше вони використовують ерготерапію. Існує також статистично значимий взаємозв’язок між тривалістю перебування у будинку для людей похилого віку та їх суб’єктивним сприйняттям терапії в управлінні повсякденною діяльністю. Висновки. Психологічний вплив терапевтичної діяльності на людей похилого віку незаперечний. Це допомагає людям похилого віку прийняти себе, оскільки вони все ще почувають себе здатними на участь у корисній діяльності.