КЛОСТРИДІАЛЬНІ ІНФЕКЦІЇ В СВІТІ ТА В СЛОВАЧЧИНІ В КОНТЕКСТІ БЕЗПЕКИ ПАЦІЄНТІВ - Ivanková, V.; Belovičová, M. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
За результатами аналізу наукової літератури встановлено, що клостридіальні інфекції (CDI) в даний час є серйозною проблемою охорони здоров'я в усьому світі через зростання захворюваності і смертності, і в той же час вони стають найпоширенішою причиною виникнення діарейних захворювань у госпіталізованих пацієнтів. У міру зростання захворюваності збільшуються фінансові витрати на охорону здоров’я. У цій роботі ми аналізуємо профілактичні заходи, які включають ізоляцію контактів, гігієну рук і організацію/координацію сестринського догляду та відділень. Профілактичні заходи займають багато часу і значно збільшують робоче навантаження, що може вплинути на сприйняття медсестрами безпеки пацієнтів і їх здатність концентрувати свої зусилля на дотриманні правильних рекомендацій щодо запобігання передачі інфекції. Ми також наголошуємо вирішальну роль медсестер в підвищенні безпеки пацієнтів через їх постійну присутність біля ліжка хворого. Медсестри знайомі з щоденним клінічним станом пацієнта, тому вони можуть бути ефективно залучені і допомогти в зменшенні випадків клостридіальної інфекції в лікарні.