ІНДЕКС БОДЕ ТА ФУНКЦІЯ ЗОВНІШНЬОГО ДИХАННЯ У ХВОРИХ НА ХРОНІЧНЕ ОБСТРУКТИВНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ ЛЕГЕНЬ У ПОЄДНАННІ ЗІ СТАБІЛЬНИМ ХРОНІЧНИМ КОРОНАРНИМ СИНДРОМОМ - Неміш, І.Л.; Ступницька, Г.Я.; Федів, О.І. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
У нашому дослідженні значення індексу BODE було вірогідно нижчим та показники ФЗД були вищими у хворих із нормальною масою тіла у порівнянні з пацієнтами із надмірною масою тіла. Дані результати дозволяють припустити кращу прогностичну виживаність у пацієнтів із ХОЗЛ, стабільним ХКС та надлишковою масою тіла.