ВПЛИВ ВІЙНИ ТА ДИСТАНЦІЙНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ НА СТАН ЗДОРОВ’Я СТУДЕНТІВ: ЗА ДАНИМИ СОЦІОЛОГІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ - Жданова, О.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета: дослідити вплив війни та дистанційної форми навчання на стан здоров’я студентів. Матеріали та методи. Матеріали: результати соціологічного опитування 407 студентів. Методи: бібліосемантичний, соціологічний, медико-статистичний, структурно-логічного аналізу. Результати. Встановлено, що на 77,1% опитаних студентів дистанційна форма навчання в певній мірі негативно вплинула на стан здоров’я студентів, а з початком війни проти російської агресії стан здоров’я погіршився у 86,5% опитаних. При цьому особисте здоров’я, як пріоритет в рейтингу особистих цінностей в звичайних умовах займає V місце, в період дистанційної форми навчання – III місце, а з початком війни знову на V місці. Достовірно вищим у студентів став рівень тютюнопаління та вживання алкоголю при зниженні рівня здорового способу життя. Висновки. Війна проти російської агресії та дистанційна форма навчання негативно вплинули на стан здоров’я студентської молоді.