ВИНИКНЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ВІРТУАЛЬНОЇ РЕАЛЬНОСТІ І ЇХ ВВЕДЕННЯ В МЕДИЦИНУ - Петров, В.Ф.; Щур, О.В.; Яремкевич, Р.В.; Маріна, В.Н.; Бочар, В.Т. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
У статті проведено екскурс в історію технологій віртуальної реальності. Висвітлено основні тенденції і події, які визначили сучасний стан галузі. Виділено три історичних періоди – до появи концепції віртуальності, період початкових розробок і сучасний період. В сучасному періоді становлення віртуальної реальності значно інтенсифікувались медичні розробки. Практичні застосування технології охоплюють найширші ділянки медицини. В той же час, необхідні доказові дослідження для оцінки їх користі.