«ПОБУДОВА МОВЛЕННЯ У ДІТЕЙ З ДЕПРИВАЦІЄЮ З МЕНТАЛЬНИМИ ПОРУШЕННЯМИ». СТРАТЕГІЇ КОМУНІКАЦІЇ У ОСІБ ІЗ ВАЖКОЮ ФОРМОЮ ІНВАЛІДНОСТІ - Кодоні, С. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Неможливо розглядати язик ізольовано, так само як і неможливо лікувати окремий м’яз. Лікування розладів функції язика – це робота міждисциплінарної команди, яка розглядає загальні функції тіла; це індивідуальна, підлаштована під конкретну людину, терапія. Обмежена функція орофаціальних м’язів впливає на харчування. Різноманітна змінна взаємодія між орофаціальною системою та цілим тілом: рот – ротова порожнина – м’язи – гігієна – первинні функції – естетика. Соціальна структура – прийняття – обличчя – ідентичність.