АНАЛІЗ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ РЕПРОДУКТИВНОГО ЗДОРОВ’Я СТУДЕНТІВ ВНЗ - Русин, Л.П.; Мелега, К.П.; Дуткевич-Іванська, Ю.В.; Шанта, І.Ф.; Сабадош, М.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета роботи: проаналізувати особливості формування культури репродуктивного здоров’я студентів ДВНЗ «УжНУ». Матеріали та методи аналіз та узагальнення вітчизняних та іноземних літературних джерел, анкетування та математико-статистичні методи. Результати дослідження. Під час дослідження, нами було проведено анкетування студентів III-IV курсів факультету здоров’я та фізичного виховання ДВНЗ «Ужгородський національний університет». Дослідженням охоплено 45 осіб, віком 20-22 років, з них 22 юнаки та 23 дівчини. Анкетування проводилося анонімно, шляхом письмового заповнення анкет респондентами. Під час анкетування 82,2% респондентів правильно пояснили поняття культури репродуктивного здоров’я, 13,3% - відповіли з помилками, а 4,4% не дали ніякої відповіді. Висновки. На основі проведеного нами дослідження визначено, що культура репродуктивного здоров’я студентів ВНЗ залишається низькою. З метою профілактики виникнення та корекції виявлених порушень репродуктивного здоров’я доцільним є підвищення поінформованості студентів, розроблення, вдосконалення і реалізація на практиці психосоціальної адаптації, що допоможе підвищити рівень культури репродуктивного здоров’я.