ДОСЛІДЖЕННЯ МЕДИКО-ДЕМОГРАФІЧНИХ ПРОЦЕСІВ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ (2016-2021 РР.) - Шатило, В.Й.; Антонов, О.В.; Горай, О.В.; Косенко, В.М.; Поплавська, С.Д.; Сегедіна, Я.П.; Шоханов, О.С.; Хватова, О.О. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мeтa доcлiджeння: Дослідити медико-демографічні процеси в Житомирській області. Визначити пріорітетні проблеми з метою формування комплексу заходів для досягнення позитивної динаміки, – зменшення захворюваності і смертності та підвищення народжуваності. Матеріали та методи: Комплeкcнe доcлiджeння проводилоcя протягом 2016-2021 років. Досягнення мети дослідження передбачали вивчення тенденцій в медико-демографічних процесах серед населення Житомирської області. Результати та висновки: На основі проведеного дослідження, встановлено, що в Житомирській області спостерігається складна медико-демографічна ситуація з прогресивним зменшенням населення, – тобто, має місце тенденція до депопуляції – на фоні високої смертності, низького рівня народжуваності і негативного природнього приросту населення.