ІСТОРИЧНІ АСПЕКТИ ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОГО СУПРОВОДУ ДІЯЛЬНОСТІ ДЕРЖАВНОЇ САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ВИКОНАННЯ ОПЕРАТИВНИХ ФУНКЦІЙ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я - Кравченко, С.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета роботи полягає в аналізі системи інформаційно-аналітичної супроводу Держсанепідслужби в контексті виконання завдань десяти основних оперативних функцій громадського здоров’я та виявленні наявних проблем у зазначеній галузі. Матеріали та методи, що використані при виконанні роботи: бібліосемантичний, структурно-логічного аналізу, системного підходу та аналізу, контент-аналіз. Результати. Проведено аналіз інституційних ресурсів, законодавчих та нормативно-правових документів щодо історичних аспектів системи інформаційно-аналітичного супроводу діяльності Державної санітарно-епідеміологічної служби України в контексті виконання завдань десяти основних оперативних функцій громадського здоров’я. Висновки. У статті розкрито історичні аспекти і сутність інформаційно-аналітичного супроводу діяльності Державної санітарно-епідеміологічної служби України в контексті виконання завдань десяти основних оперативних функцій громадського здоров’я.