АНАЛІЗ СВІТОВОГО ДОСВІДУ ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДИКИ ВИЗНАЧЕННЯ ІНДЕКСУ БЕЗПЕКИ ЛІКАРЕНЬ - Гур’єв, С.О.; Шевчук, Г.А.; Сацик, С.П.; Гуселетова, Н.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
В роботі представлені результати аналізу світового досвіду застосування концепції безпеки лікарні в різних країнах світу. Основний акцент зроблено на вивчені прикладів реалізації даної концепції у кранах колишнього СРСР, зважаючи на подібність інфраструктури, планів будівель лікарень та принципів їх функціонування до реалій системи охорони здоров’я України. Застосування Індексу безпеки лікарень потребує адаптації до національних систем охорони здоров’я зважаючи на те, що ризик критичного порушення систем охорони здоров’я залежить не тільки від геолокації країни та природних факторів, а й від особливостей інфраструктури, соціально-економічних та політичних умов.