ПОКАЗНИКИ КИСЛОТНО-ЛУЖНОЇ РІВНОВАГИ СЕЧІ У СТУДЕНТІВ ФЗФВ ПІД ЧАС ВЕЛИКОГО ПОСТУ - Дуткевич-Іванська, Ю.В.; Мелега, К.П.; Русин, Л.П.; Сабадош, М.В.; Шанта, І.Ф. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета дослідження: показати чи сколихнуться показники кислотно-лужної рівноваги сечі у студентів ФЗФВ, коли зміниться режим харчування в період Великого посту. Об’єкт і методи дослідження: об’єкт дослідження – це показники pH сечі у студентів ФЗФВ, ДВНЗ «УжНУ»; методи дослідження – аналіз літературних джерел, тестування індикаторними лакмусовими стрічками, розробка раціону харчування. Результати дослідження та їх обговорення: одноразовий аналіз сечі не дозволяє точно оцінити стан організму. Щоб провести якісну діагностику та отримати найбільш точні результати, pH-тест слід проводити три дні поспіль, три рази на добу. Дане дослідження проводилось в ДВНЗ «УжНУ» серед студентів факультету здоров’я та фізичного виховання. Обстежено 10 студентів 4 курсу, 1997-1998 року народження, з них 5 – дівчат і 5 – хлопців. Висновки. У результаті дослідження отримано результат, який дає можливість зрозуміти, що насправді від того, що ми їмо залежить стан кислотно-лужної рівноваги нашого організму.