РІВЕНЬ ІНТЕРНЕТ-ЗАЛЕЖНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (ЗА ДАНИМИ СОЦІОЛОГІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ) - Жданова, О.В.; Слабкий, Г.О. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета дослідження: встановити рівень інтернет-залежності у студентів вищих навчальних закладів. Матеріали та методи. При виконанні дослідження з використанням соціологічного методу опитано 450 студентів з застосуванням тесту Янг та оцінкою результатів за шкалою Лайкерта. Результати та висновки. В ході соціологічного дослідження встановлено, що високий ступінь інтернет-залежності має 11,4% опитаних студентів чоловічої статі та 11,7% опитаних студентів жіночої статі. Помірний ступінь інтернет-залежності має 20,9% опитаних студентів як чоловічої так і жіночої статі. При цьому показник високого ступеню інтернет-залежності коливається від 8,7% у студентів другого курсу навчання до 13,5% у студентів четвертого курсу навчання з граничною різницею показника в 4,8%. Показник помірного ступеню інтернет-залежності коливається від 17,4% у студентів другого курсу навчання до 26,8% у студентів третього курсу навчання з граничною різницею показника в 9,4%. У студентів з високим ступенем інтернет-залежності встановлені наступні найвищі рівні інтернет-активності: ігри он-лайн (39,5%), спілкування в чатах (39,4%), пошук навчальної інформації (31,6%) в той час як у студентів із легким ступенем інтернет-залежності встановлені наступні найвищі рівні інтернет-активності: пошук навчальної інформації (54,7%), спілкування в чатах (41,8%), он-лайнові покупки (32,9%).