ВАЖЛИВІСТЬ ЕРГОТЕРАПІЇ В СОЦІАЛЬНІЙ ПРАЦІ - Баркасі, Д. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Велику користь ерготерапії можна побачити в її широкій орієнтації на людей різного віку, з різними видами обмежень. Роль працетерапії полягає в мотивації реципієнтів до роботи, зміцнення їх дрібної моторики та розвитку їхньої уяви. Ерготерапія покращує якість життя особистості, а деякі автори зазначають, що вона також може запобігти виникненню соціально-патологічних явищ, а також змусити реципієнта використовувати активніше власні здібності.