ФІЗІОТЕРАПІЯ - Брігітте, Бертольд (Україна. Здоров’я нації, 2023)
В чому полягає різниця фізіотерапії для дітей і фізіотерапії для дорослих? Головні акценти у фізіотерапії у дітей знаходяться в оптимізації розвитку руху, досвіду руху та поведінки руху, створенні бази для розвитку мовлення. Важливою складовою частиною терапії є розвиток дитини, спрямований на сім’ю, в її щоденному просторі, наприклад, під час догляду за тілом, одягання-роздягання, прийом їжі і під час дитячої гри. Терапевт оцінює сенсомоторний розвиток дитини, спостерігаючи за спонтанною поведінкою дитини.