ТЕРАПЕВТИЧНЕ ЛІКУВАННЯ ПАЦІЄНТІВ З ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС ПАНДЕМІЇ COVID-19 - Vansač, P.; Guľašová, M. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Метою дослідження було з’ясувати, у якій формі та як часто надавалась духовна служба хоспісною/паліативною командою пацієнтам під час пандемії COVID-19. Методи. У цьому дослідженні ми застосували кількісні стратегії дослідження, включаючи описову статистику, а для відповіді на постульовані дослідницькі запитання ми використали непараметричний коефіцієнт кореляції Спірмена. Результати. Результати цього дослідження показують, що приблизно 80% працівників хоспісів та паліативних працівників, які брали участь у нашому дослідженні, надавали духовну допомогу пацієнтам у таких темпах: завжди, часто іноді. Висновки. Результати дослідження показали, що хоспісні та паліативні працівники не залишали пацієнтів без духовної допомоги. Подальші та дуже актуальні дослідження у сфері паліативної допомоги можуть бути спрямовані на рівень якості наданої духовної допомоги.