МЕТОДОЛОГО-ТЕОРЕТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІНТЕГРОВАНОЇ КОМП’ЮТЕРНО-ІНФОРМАЦІЙНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ МОНІТОРИНГУ І ОЦІНКИ СТАНУ ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ І ПІДЛІТКІВ, ЩО ЗАЙМАЮТЬСЯ В СПОРТИВНИХ ШКОЛАХ - Usmankhodzhaeva, А.А.; Mavlyanova, Z.F.; Sabirova, S.B.; Murotov, M.; Normakhmatov, I. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Пропонується підхід до реалізації скринінгу стану здоров'я дітей і підлітків, визначення резервного потенціалу та адекватності дітей і підлітків до фізичного навантаження з того чи іншого виду спорту, професійного спортивного відбору дітей і підлітків за видами спорту, виявлення груп ризику на розвиток патологічних станів у дітей та підлітків, на базі комп'ютерно-інформаційної технології моніторингу і оцінки стану здоров'я дітей і підлітків, що займаються в спортивних школах, заснованої на інтегрованої реалізації АРМ (автоматизоване робоче місце) спортивних лікарів і АРМів тренерів з різних видів спорту.