ЕРГОТЕРАПІЯ, ЯК МЕТОД СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ З ПОРУШЕННЯМИ ПСИХОФІЗИЧНОГО РОЗВИТКУ - Гойдош, К.Ю.; Романів, О.П. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Основними завданнями реабілітації дітей за допомогою ерготерапіїз порушеннями психофізичного розвитку є забезпечення , насамперед, досягненнямаксимальної незалежності в самообслуговуванні, всебічного розвитку дитини,що включає в себе соціальне функціонування, емоційний, інтелектуальний, і фізичний розвиток і розкриття максимального її потенціалу до навчання. Також наступним, не менш важливим, є попередити вторинні дефекти у дітей з особливими потребами. Причиною проявів яких можуть стати невдалі спроби попередити первинні дефекти, підібравши непідходящий медичний, терапевтичний чи навчальних вплив, або при певних міжособистісних проблемах дитини і її сім’ї, через те що у батьків виникають навиправдані сподівання, стосовно навчання дитини. Дуже важливим при ранній психосоціальній реабілітації дитини з особливими потребами є також і адаптації сім’ї, в якій вона проживає, для того аби максимально ефективно задовільнити потреби дитини. Отже, за допомогою ерготерапії, як психологічно-соціальної реабілітації, у дітей з особливими потребами покращуються і набуваються навички, які необхідні їй для життєдіяльності , покращується психоемоційний стан, зменшуються прояви негативних емоційних реакцій, у дитини формується позиція активного члена соціальної діяльності.