ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОЯВІВ СТИГМИ ТА ДИСКРИМІНАЦІЇ ЛЮДЕЙ, ЩО ЖИВУТЬ З ВІЛ - Слабкий, Г.О.; Миронюк, І.С.; Білак-Лук’янчук, В.Й. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета. Проаналізувати характеристику та оцінити рівень стигми та дискримінації, що відчувають люди, які живуть з ВІЛ в Україні. Матеріали та методи. У відповідності до поставлених задач було проаналізовано вітчизняні джерела та аналітичні звіти по результатам спеціальних досліджень рівня стигми та дискримінації ЛЖВ, що проводились в Україні та результати особистих досліджень. В ході роботи використано бібліосемантичний метод та метод структурно-логічного аналізу. Результати та їх обговорення. Під час вивчення рівня стигми та дискримінації ЛЖВ використано дані спеціальних досліджень, які проводилися в Україні та результати особистих досліджень.