БЕЗПЕКА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ЯК ПРОБЛЕМА ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

Authors

  • В.В. Шафранський

Keywords:

food products, safety, publichealth

Abstract

There exists sufficient legal background on the provision of food products safety in Ukraine but in terms of the reform of sanitary-and-epidemiological service the conditions of the control of food products quality are changing. This function should become an important component of the system of public health, which is currently being created in Ukraine.

References

Ванханен В.Д.Физиологигиеническиеосновыорганизациирациональногопитанияразличныхгруппнаселения/В.Д.В анханен, А.Е. Нелепа –Донецк, 2004- 154 с.

Ванханен В.В.Учение о питании/В.В. Ванханен, В.Д. Ванханен–Донецьк:Донеччина, 2000- 352 с.

Гігієна харчування: Практичне керівництво/За ред.. В.Д.Ванханена, В.І.Ципріяна. – Донецьк:Донеччина, 2005- 552 с.

Здоровье 2020. ОсновыЕвропейской политики поддержки государства и общества в интересах здоровья и благополучия. Copenhagen. WHORegionalOffice for Europe. 2012:http://www.euro.who.int/PubRequest?language=Russian

European action plan for strengthening public health capacities and services.Copenhagen. WHO Regional Office for Europe.2012 :

http://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0005/171770/ RC62wd12rev1-Eng.pdf .

Published

2023-03-10

Issue

Section

Статті